1

Wokad kyckling med chili och jordnötter

Wokad kyckling går oftast hem hos både stora och små. Anpassa bara chilimängden, men snåla inte på värmen
en wok vill tillagas på hög temperatur! Hoisinsås bidrar med den goda kinesiska smaken och jordnötterna ger rätten en trevlig konsistensbrytning.

Ingredienser

  • 2 gröna paprikor
  • 125 g salladslök
  • 2 – 4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 450 g kycklinglårfilé
  • rapsolja till stekning
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Skär chilin tvärs över i tunna ringar.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
  3. Skär kycklingen i strimlor.
  4. Woka kycklingen runt om i mycket het olja i en wok eller stekpanna. Ta upp.
  5. Woka paprika, salladslök, chili och vitlök några minuter i olja. Ta upp.
  6. Tillsätt hoisinsås, vinäger, soja och ingefära i woken eller stekpannan. Hetta upp. Tillsätt kycklingen och woka den klar.
  7. Vänd ner grönsaker och jordnötter.

    Servera kycklingwoken med jasminris och gärna någon extra grönsak.

För alla:

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.