Vietnamesisk nudelsallad med papaya, mynta

Källa: Linas Matkasse

Perfekt sommarmat frisk och fräsch lätt att göra och jättegod!!!

Ingredienser

  • Gurka 1st
  • Kalkonfärs eller nötfärs 500gr
  • Lime 2st
  • Mynta 1 kruka (färsk)
  • Papaya 1st
  • Risnudlar 250-300gr
  • Röd chili 1st
  • Rödlök ½ -1st
  • Vitlöksklyftor 3st
  • Japansk soja 0,75dl
  • Malen ingefära 2tsk
  • Olja 2msk att steka i
  • Socker 2msk
  • Vatten
  • Vitvinsvinäger 3msk
  1. Blötlägg 250 g risnudlar i kallt vatten, 10 min. Koka sedan nudlarna 3-4 min. Spola de kokta nudlarna i kallt vatten.
  2. Finhacka 1 röd chili och lägg i en bunke. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk socker, 3 msk japansk soja, 3 msk vitvinsvinäger, finrivet skal och saft från 2 lime.
  3. Skala och ta bort kärnhuset från 1 gurka och 1 papaya, skär i tärningar. Finstrimla 1 rödlök. Lägg allt på ett stort serveringsfat.
  4. Stek ca 500 g kalkonfärs i 2 msk olja 1-2 min. Tillsätt 2 msk japansk soja, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 2 tsk malen ingefära, stek i ytterligare 2-3 min.
  5. Blanda nudlar, sojadressing och kalkonfärs med grönsakerna på fatet.
  6. Toppa salladen med blad från 1 kruka mynta och servera.
image_pdfimage_print

Lämna ett svar