Kycklinggryta med grönsaker i rödcurry, granatäpple & rostad kokos

Hälsogrytan mot snuva och förkylning!

Ingredienser 6 port:

  • 1kg kycklinglår
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt, mellanstark
  • 1 grapefrukt
  • 1 citron
  • 1 ½ msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 ”liten” rotknöl ingefära
  • 1 stor morot
  • 1 burk kikärter
  • 1 liten purjolök
  • 1-2 stånd broccoli
  • 1 knippe haricots vert
  • 1 paprika, röd eller orange
  • 1-2 tomat(er)
  • 1 granatäpple
  • 1 dl kokosflingor (rostade eller rosta själv)
  • Olivolja
  • ½ tsk salt
  • Mathavre (eller ris – inte lika nyttigt) tillagas enl. instruktion.

Gör så här:

Rensa kycklinglåren och fräs ordentligt (tills köttsaften är borta) i olivolja.
Hacka vitlöken och chilifrukten fint och fräs i rejält med olivolja. Tillsätt currypastan och kycklinglåren låt fräsa en stund.
Pressa grapen och citron och tillsätt tillsammans med kokosmjölken, skalad och finhackad ingefära och honung.
Skala och slanta moroten, spola av kikärterna och i med dem och salta (smaka av så att det blir lagom).

Dela broccolin i lagom buketter och med dem i grytan.

Låt moroten hinna koka mjuk så jag föreslår att du ägnar tiden åt att rosta kokosen i en torr panna, klyva granatäpplet och bryta ut kärnorna.
Nu borde moroten blivit lite mjuk,  då är det dax för purjolök i breda snitt, hericot vert, paprika i stora bitar och klyftad tomat. Om inte alla grönsaker ryms under ytan, lägg på ett lock så hinner de bli precis lagom ångkokta trots att de ligger och guppar ovanpå inom någon minut eller två.

Servera med mathavre, rostad kokos och granatäpplekärnor.

Jättegott!! och nyttigt!

image_pdfimage_print