Äggnudlar med räkor, ingefära & vitkål
Ingredienser
- 400 g äggnudlar
- 1 kg tinade frysta räkor med skal
- 2 morötter
- 300 g vitkål
- 3 msk ostronsås
- 2 msk japansk soja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 msk sesamolja
- 2 msk neutral rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk riven ingefära
- 1/2 tsk malen vitpeppar
- 150 g färska böngroddar
- 3 msk finskuren gräslök
Gör så här:
Skala räkorna. Spara lite stora bitar skal (ca 2 dl, för 4 port) att koka nudelbuljong av.
Skala morötterna. Strimla morötter och vitkål.
Blanda ostronsås, soja, honung, vinäger och sesamolja med de skalade räkorna.
Koka upp vatten till nudlarna tillsammans med räkskalen. Låt koka ca 5 minuter. Sila sedan bort skalen och koka nudlarna i vätskan enligt anvisning på förpackningen.
Stek morot och vitkål i olja på hög värme ca 3 minuter. Lägg åt sidan.
Riv vitlöksklyftorna. Stek räkorna med såsen i en het panna ca 1 minut. Blanda med vitlök, ingefära, vitpeppar, nudlar, stekta grönsaker och böngroddar. Toppa med gräslök och servera direkt.