1
|
Ingredienser 4 port.
- Fläskkarré (700 gr)
- Gräslök (½ st ask)
- Gul lök (1 st)
- Libabröd (1st frp)
- Lime (1 st)
- Morötter (250 gr)
- Tomater (2 st)
- Turkisk yoghurt (2,5 dl)
- Vitkål (250 gr)
- Vitlök (3 st klyftor)
- Balsamvinäger (2½ msk)
- Chilipulver (1½ tsk)
- Honung (2 tsk)
- Japansk soja (2 msk)
- Ketchup (4 msk)
- Malen ingefära (1½ tsk)
- Mild senap (2 tsk)
- Olja (att steka i)
- Salt (1 tsk)
- Socker (2½ msk)
- Spiskummin (1 tsk)
- Vitvinsvinäger (1½ msk)
- Finstrimla 250 gr vitkål. Skala och grovriv 250 gr morötter. Finriv det yttersta skalet från 1 lime. Lägg allt i en rymlig bunke och pressa ner en vitlöksklyfta.
- Blanda ner i bunken 2½ dl turkisk yoghurt, 1½ msk vitvinsvinäger, 2 tsk mild senap, 2 tsk honung, 1½ tsk malen ingefära och 1 tsk salt.
- Finhacka en gul lök. Finstrimla 700 gr fläskkarré .
- Hetta upp lite olja i en stekgryta. Tillsätt fläskkarré, lök, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 1 tsk spiskummin. Stek 2-3 minuter.
- Blanda ner 2½ msk balsamvinäger 4 msk ketchup, 2 msk Japansk soja, 2½ msk socker och 1½ tsk chilipulver. Låt sjuda 7-8 minuter.
- Skiva 2 tomater och klyfta den använda limen.
- Strö ½ ask gräslök över grytan. Servera i libabröd med lime och ingefärslsaw, tomatskivor och limeklyftor.