1

Biff med rotfruktbearnaise och tomatsalsa

Ingredienser 4 port.

  • Biff 600gr
  • Körsbärstomater 250gr
  • Morötter 100gr
  • Palsternacka 100gr
  • Potatis 900gr
  • Rödlök 1/2
  • Olivolja
  • Salt
  • Smör
  • Svartpeppar
  • Torkad dragon
  • Vitvinsvinäger

Energiinnehåll 543 kcal/port.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela 900 g potatis och lägg på en ugnsplåt. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Tillaga övre delen av ugnen 20-25 min.
  3. Skala och skär 100 g morötter och 100 g palsternacka i små bitar. Koka riktigt mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Rotfuktsbearnaise: lägg de kokta rotfrukterna, 1 dl av kokvattnet, 3 msk smör, 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med stavmixer. Krydda med 2 tsk torkad dragon. Späd eventuellt såsen med mer vatten till önskad konsistens.
  5. Kvarta 250 g körsbärstomater. Finhacka 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Skär ca 600 g biff i 4 skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek i lite smör, ca 2 min per sida.
  7. Servera nystekt biff med rotfruktsbearnaise, tomatsallad och rostad potatis.