Färsk pasta med lammfärsragu och rostad vitlökscrème
Ingredienser
- Crème fraiche
- Färsk pasta
- Gul lök
- Krossade tomater
- Lammfärs
- Morötter
- Persilja
- Salladslök
- Vitlöksklyftor
- Flytande honung
- Kycklingbuljong
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- Tomatpuré
- Torkad rosmarin
- Torkad timjan
- Vatten
- Vitvinsvinäger
Gör så här:
- Rostad vitlökscrème: hetta upp 1 msk olivolja och 2 vitlöksklyftor (pressade) i en liten kastrull tills vitlöken börjar bli gyllenbrun (se tips!). Dra kastrullen från värmen och vispa ner 1 dl crème fraiche och 1 krm salt. Lägg upp i en skål.
- Finhacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs all lök och ca 500 g lammfärs i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk torkad timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
- Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 förp krossade tomater, 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 msk flytande honung. Låt sjuda 5-7 min.
- Koka 500 g färsk pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda 2 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 tsk flytande honung, 1/3 ask persilja och 1 krm salt i en salladsskål.
- Strimla 1/3 förp salladslök och skala 300 g morötter. Hyvla långa remsor av morötterna med en potatisskalare. Blanda ner allt i salladsskålen.
- Servera nykokt pasta med lammfärsragu, rostad vitlökscrème och morotssallad
Källa: Linas Matkasse