Gazpacho
ca 45min
Ingredienser 4 port.
600 gram |
1 st |
2 st |
1 st |
1 st |
8 st |
1,5 msk |
0,5 dl | ||
1 tsk | ||
2 krm | ||
2 dl | ||
0,5 tsk | ||
Till servering | ||
Tillagning
1. Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Lägg alla grönsaker i en matberedare tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Kör till puré.
3. Häll över i en bunke och späd med buljong, lite i taget, till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med socker och eventuellt mer salt och peppar. Ställ soppan kallt minst 2 timmar.
4. Vid serveringen: Rör om väl eller kör med stavmixer. Servera med brödkrutonger och droppa över lite olivolja.
Passande vin:
Peñascal Rosado Tempranillo Shiraz, 54 kr, 2007, Castilla y León, Spanien, 2951.