1

Kryddig yoghurtmarinerad kyckling med mangosalsa

Ingredienser 4 port.

  • Basmatiris 3,5dl
  • Grekisk yoghurt 2dl
  • Gurka 1/2
  • Kycklinglårfilé 600gr
  • Lime 1st
  • Mango 1frp fryst
  • Rödlök 1/2
  • Cayennepeppar
  • Curry
  • Flytande honung
  • Malen ingefära
  • Olja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Spiskummin
  • Vitlöksklyftor

577 kcal/port.

OBS!

Kom ihåg att kycklingen ska vara väl tinad.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda i en bunke: 2 dl grekisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk paprikapulver, 1/2 msk curry, 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 1/2 tsk cayennepeppar, 1/2 tsk malen ingefära, 2 tsk olja och 1 msk flytande honung.
  4. Blanda ner ca 600 g kycklinglårfilé i yoghurtmarinaden. Lägg över allt i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
  5. Tärna 1/2 gurka och finhacka 1/2 rödlök. Blanda allt i en bunke tillsammans med 1 förp mango (tinad). Tillsätt finrivet skal och 2 tsk pressad saft från 1 lime.
  6. Servera yoghurtmarinerad kyckling med nykokt ris och mangosalsa.

Källa: Linas Matkasse