Kyckling pad Thai
Jättegott som passar närsomhelst !!
Kyckling Pad Thai
Nudlar
- 180 g risnudlar
- 2 msk neutral olja
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g purjolök
- 100 g morot
- 100 g vitkål
- 350 g kycklingfiléer
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 1/2 dl ostronsås
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 2 msk strösocker
- 4 msk neutral olja
- 2 stora ägg
- 2 dl krossade osaltade jordnötter
- 150 g färska böngroddar
Gör så här:
Nudlar: Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
Skala och finhacka vitlöken. Skölj purjolöken noga. Skala moroten. Strimla purjolök och morot. Skär kålen i mindre bitar. Strimla kycklingen.
Rör ihop ättika, fond, ostronsås, soja, fisksås och socker.
Hetta upp en wokpanna med olja. Fräs vitlök och kycklingen ca 3 minuter tills kycklingen är klar. Knäck äggen och rör ner tillsammans med nudlarna, purjolök, morot, vitkål och såsen. Fräs 4–5 minuter.
Toppa med jordnötter och böngroddar.