1

Kyckling pad Thai

Jättegott som passar närsomhelst !!

Kyckling Pad Thai

Nudlar

  • 180 g risnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g purjolök
  • 100 g morot
  • 100 g vitkål
  • 350 g kycklingfiléer
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 1/2 dl ostronsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk neutral olja
  • 2 stora ägg
  • 2 dl krossade osaltade jordnötter
  • 150 g färska böngroddar

Gör så här:

Nudlar: Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
Skala och finhacka vitlöken. Skölj purjolöken noga. Skala moroten. Strimla purjolök och morot. Skär kålen i mindre bitar. Strimla kycklingen.
Rör ihop ättika, fond, ostronsås, soja, fisksås och socker.
Hetta upp en wokpanna med olja. Fräs vitlök och kycklingen ca 3 minuter tills kycklingen är klar. Knäck äggen och rör ner tillsammans med nudlarna, purjolök, morot, vitkål och såsen. Fräs 4–5 minuter.
Toppa med jordnötter och böngroddar.