1

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

4 portioner
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ev. 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

25 minuter

Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.

Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.

Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.