Smulpaj med Äpple och Kanel
Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!
Du behöver
Receptet är för 4-6 personer.
- 150 g smör (eller margarin)
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 2 tsk kanel
- 4 dl skivat äpple eller äpple i små tärningar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i äppeltärningarna och ringla över sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.
Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter