En fantastiskt god gratäng som passar utmärkt till stekt eller grillat kött med en god sallad, kokt eller klyftpotatis
Ingredienser 3-4 port.
- ½ Rotselleri
- 1 burk (ca 2,5 dl) Tryffelsås
- ¾ Mjölk
- Salt
- Ströbröd
- Svartpeppar
- Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten i en rymlig kastrull.
- Skala och skär 1 bit rotselleri i centimetertjocka strimlor. Koka strimlorna 5-7 min.
- Blanda i en bunke: 1 burk tryffelsås, 3/4 dl mjölk, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Häll bort vattnet från rotsellerikoket. Lägg ner rotsellerin i bunken med tryffelsås. Blanda väl. Lägg över allt i en ugnsform och strö på 1 1/2 msk ströbröd. Tillaga klart i övre delen av ugnen 20-25 min.