Källa: Linas Matkasse
Perfekt sommarmat frisk och fräsch lätt att göra och jättegod!!!
Ingredienser
- Gurka 1st
- Kalkonfärs eller nötfärs 500gr
- Lime 2st
- Mynta 1 kruka (färsk)
- Papaya 1st
- Risnudlar 250-300gr
- Röd chili 1st
- Rödlök ½ -1st
- Vitlöksklyftor 3st
- Japansk soja 0,75dl
- Malen ingefära 2tsk
- Olja 2msk att steka i
- Socker 2msk
- Vatten
- Vitvinsvinäger 3msk
- Blötlägg 250 g risnudlar i kallt vatten, 10 min. Koka sedan nudlarna 3-4 min. Spola de kokta nudlarna i kallt vatten.
- Finhacka 1 röd chili och lägg i en bunke. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk socker, 3 msk japansk soja, 3 msk vitvinsvinäger, finrivet skal och saft från 2 lime.
- Skala och ta bort kärnhuset från 1 gurka och 1 papaya, skär i tärningar. Finstrimla 1 rödlök. Lägg allt på ett stort serveringsfat.
- Stek ca 500 g kalkonfärs i 2 msk olja 1-2 min. Tillsätt 2 msk japansk soja, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 2 tsk malen ingefära, stek i ytterligare 2-3 min.
- Blanda nudlar, sojadressing och kalkonfärs med grönsakerna på fatet.
- Toppa salladen med blad från 1 kruka mynta och servera.