Ingredienser 4 port.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda i en bunke: 2 dl grekisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk paprikapulver, 1/2 msk curry, 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 1/2 tsk cayennepeppar, 1/2 tsk malen ingefära, 2 tsk olja och 1 msk flytande honung.
- Blanda ner ca 600 g kycklinglårfilé i yoghurtmarinaden. Lägg över allt i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
- Tärna 1/2 gurka och finhacka 1/2 rödlök. Blanda allt i en bunke tillsammans med 1 förp mango (tinad). Tillsätt finrivet skal och 2 tsk pressad saft från 1 lime.
- Servera yoghurtmarinerad kyckling med nykokt ris och mangosalsa.
Källa: Linas Matkasse