Färsk pasta med lammfärsragu och rostad vitlökscrème

Ingredienser
  • Crème fraiche
  • Färsk pasta
  • Gul lök
  • Krossade tomater
  • Lammfärs
  • Morötter
  • Persilja
  • Salladslök
  • Vitlöksklyftor
  • Flytande honung
  • Kycklingbuljong
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatpuré
  • Torkad rosmarin
  • Torkad timjan
  • Vatten
  • Vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Rostad vitlökscrème: hetta upp 1 msk olivolja och 2 vitlöksklyftor (pressade) i en liten kastrull tills vitlöken börjar bli gyllenbrun (se tips!). Dra kastrullen från värmen och vispa ner 1 dl crème fraiche och 1 krm salt. Lägg upp i en skål.
  2. Finhacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs all lök och ca 500 g lammfärs i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk torkad timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
  3. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 förp krossade tomater, 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 msk flytande honung. Låt sjuda 5-7 min.
  4. Koka 500 g färsk pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda 2 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 tsk flytande honung, 1/3 ask persilja och 1 krm salt i en salladsskål.
  6. Strimla 1/3 förp salladslök och skala 300 g morötter. Hyvla långa remsor av morötterna med en potatisskalare. Blanda ner allt i salladsskålen.
  7. Servera nykokt pasta med lammfärsragu, rostad vitlökscrème och morotssallad

Källa: Linas Matkasse

image_pdfimage_print

Lämna ett svar