BBQ Pork med lime och ingefärsslaw

Ingredienser 4 port.

  • Fläskkarré  (700 gr)
  • Gräslök (½ st ask)
  • Gul lök (1 st)
  • Libabröd (1st frp)
  • Lime (1 st)
  • Morötter (250 gr)
  • Tomater (2 st)
  • Turkisk yoghurt (2,5 dl)
  • Vitkål (250 gr)
  • Vitlök (3 st klyftor)
  • Balsamvinäger (2½ msk)
  • Chilipulver (1½ tsk)
  • Honung (2 tsk)
  • Japansk soja (2 msk)
  • Ketchup (4 msk)
  • Malen ingefära (1½ tsk)
  • Mild senap (2 tsk)
  • Olja (att steka i)
  • Salt (1 tsk)
  • Socker (2½ msk)
  • Spiskummin (1 tsk)
  • Vitvinsvinäger (1½ msk)
  1. Finstrimla 250 gr vitkål. Skala och grovriv 250 gr morötter. Finriv det yttersta skalet från 1 lime. Lägg allt i en rymlig bunke och pressa ner en vitlöksklyfta.
  2. Blanda ner i bunken 2½ dl turkisk yoghurt, 1½ msk vitvinsvinäger, 2 tsk mild senap, 2 tsk honung, 1½ tsk malen ingefära och 1 tsk salt.
  3. Finhacka en gul lök. Finstrimla 700 gr fläskkarré .
  4. Hetta upp lite olja i en stekgryta. Tillsätt fläskkarré, lök, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 1 tsk spiskummin. Stek 2-3 minuter.
  5. Blanda ner 2½ msk balsamvinäger 4 msk ketchup, 2 msk Japansk soja, 2½ msk socker och 1½ tsk chilipulver. Låt sjuda 7-8 minuter.
  6. Skiva 2 tomater och klyfta den använda limen.
  7. Strö ½ ask gräslök över grytan. Servera i libabröd med lime och ingefärslsaw, tomatskivor och limeklyftor.
image_pdfimage_print

Lämna ett svar