Gazpacho

ca  45min

Ingredienser 4 port.

600 gram 
1 st 
2 st 
1 st 
1 st 
8 st 
1,5 msk 
0,5 dl 
1 tsk 
2 krm 
2 dl 
0,5 tsk 
Till servering

Tillagning

1. Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.

2. Lägg alla grönsaker i en matberedare tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Kör till puré.

3. Häll över i en bunke och späd med buljong, lite i taget, till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med socker och eventuellt mer salt och peppar. Ställ soppan kallt minst 2 timmar.

4. Vid serveringen: Rör om väl eller kör med stavmixer. Servera med brödkrutonger och droppa över lite olivolja.

Passande vin:
Peñascal Rosado Tempranillo Shiraz, 54 kr, 2007, Castilla y León, Spanien, 2951.

image_pdfimage_print

Lämna ett svar