Köttbullar på högrevsfärs
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 4 msk smör (eller mer)
- 3 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1½ dl syrad grädde (15%)
- 500 gr högrevsfärs
- 1½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk malen ingefära
- en nypa socker
- ½ dl vatten
Gör så här:
- Skala och finhacka löken, stek den i 2 msk smör så den får fin färg. Strö över en nypa socker och tillsätt ½ dl vatten, rör om och låt vattnet koka bort, Låt svalna.
- Blanda Ströbröd, ägg, syrad grädde, salt, och resten av kryddorna, blanda väl och låt svälla i 15 minuter.
- Blanda Högravsfärsen och ströbrödsblandningen med den avsvalnade löken, blanda väl, gärna i maskin.
- Rulla små köttbullar, skölj händerna i kallt vatten så kladdar det inte.
- Stek köttbullarna i ordentlig med smör på medelstark värme, rulla runt så de får färg runtom.
Passar på julbord och till midsommar och annars också!